Tuesday, October 03, 2006

Kulturkræsj

Hva skjer når to forskjellige kulturer møter hverandre. To kulturer som kan være fra samme land, altså subkulturer, eller kanskje fra to forskjellige verdenshjørner. Som bare kræsjer inn i hverandre. Det tror jeg er noe vi alle har møtt. En Nordlending som møter en fra sørlandet og tetteste bibelbeltet vil si alt rett ut, og sørlendingen vil oppfattate det meste fra nordlendingen som frekt. Sånn er livet vill noen si. Jeg sier det handler om tolleranse, forståelse og nestekjærlighet.

Fordi nestekjærlighet ikke er en gave som detter ned i hodet på enn, men er et valg man tar. Man velger og være tollerang og være ærlig. Verden mangler dette. Verden trenger at folk velger kjærlighet. Verden trenger hovedsakelig å bli elsket og forstått. Vi trenger og se hverandre, lytte til hverandre og ta hverandre på alvor.

Jeg er drit lei av en en ignorant og "hul" verden, som bare spør om du har det bra for å være høffelig og så bare går videre uten og høre, uten og virkelig bry seg.


Jeg vet dette høres ut som omtale av en perfekt verden, men det er det ikke. Det er snakk om å være et lys i en mørk hverdag. En lyttende, forståelsesfull og kjærlig kirke, med å elske hverandre i sentrum. Ikke som en læresetning, men som en handling.

"For they'll know we are Christians by our love, by our love. Yes they'll know we are christians by our love" - Frisk luft

God Bless
Jesus Rocker